Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Valsts prezidents Raimonds Vējonis kopā ar vairākām valsts augstākajām amatpersonām un militāro spēku pārstāvjiem piedalījās svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā Rīgas Brāļu kapos, godinot Otrā pasaules kara upuru piemiņu.  Pēc ziedu nolikšanas prezidents kopā ar premjerministru, Saeimas priekšsēdētāju un Aizsardzības ministru devās iestādīt katrs pa vienam ozolam.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards izdevis rīkojumu, ar kuru tiek apturētas Ķekavas novada domes pieņemtās izmaiņas komiteju sastāva. Izvērtējot Ķekavas novada domē ievēlēto politisko partiju un politisko partiju apvienību deputātu skaitu attiecībā pret deputātu sadalījumu komitejās, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija konstatējusi, ka likumā “Par pašvaldībām” noteiktais nav pilnībā ievērots, ievēlot Finanšu komiteju, Izglītības, kultūras un sporta komiteju, kā arī Saimnieciskās darbības komiteju.

Pašreizējais Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieks Viesturs Burkāns apsvērtu piedāvājumu ieņemt kādu citu amatu dienestā. Runājot par, iespējams, topošo dienesta vadītāju Ilzi Znotiņu, Burkāns norādīja, ka iepriekš daudz nav strādājuši kopā, taču viņa atstājusi zinoša cilvēka iespaidu, kurš pārzina savu tēmu. Burkāns gan nezinot kādu vīziju viņa piedāvājusi konkursa komisijai. Ģenerālprokuratūra par korupciju nolēmusi sākt kriminālvajāšanu pret uzņēmēju Jūliju Krūmiņu, viņa meitu Maiju Čerņavsku un kādu Veselības inspekcijas  amatpersonu, lai gan pret Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni  pagaidām apsūdzību nolemts necelt un viņa kriminālprocess nodots atpakaļ Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam papildu izmeklēšanai.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora atlases komisija nolēma uz otro kārtu virzīt 11 no 19 pretendentiem, kas bija pieteikušies atklātajam konkursam. Pirmajā kārtā komisija, ņemot vērā iesniegtos dokumentus, izvērtēja pretendentu atbilstību izvirzītajām izglītības un profesionālās pieredzes prasībām. Konkursa otrā kārta tiks īstenota 10 darba dienu laikā, to uzsāks jau šonedēļ.

Zolitūdes traģēdijā sabrukušās “Maxima” apsargs Igors Vītols, kurš līdz šim pēc iepriekšējiem aicinājumiem, nav piedalījies Zolitūdes traģēdijā apsūdzēto tiesas prāvā tomēr varētu sniegt liecībā videokonferencē 16. maijā.  To tiesai šodien norādīja Vītola pārstāve, advokāte Dace Ozoliņa.

Viens no lielākajiem Coca-Cola dzērienu ražotājiem  paplašinājusi līdzšinējos ierobežojumus saldināto dzērienu tirdzniecībai pamatskolās, turpmāk tos attiecinot arī uz vidusskolām visās Baltijas valstīs. Šis lēmums pieņemts, lai vērstu uzmanību uz aizvien pieaugošo cukura patēriņu bērnu vidū.

Avots: LETA