Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Šodien pēcpusdienā notiks divas preses konferences, kurās tiks informēts par Solsberi īstenoto ķīmisko ieroču lietošanas gadījumu. Plkst.16.10 Ārlietu ministrijā notiks ārlietu ministra Edgara Rinkēviča preses brīfings par Latvijas soļiem saistībā ar Solsberi īstenoto ķīmisko ieroču lietošanas gadījumu. Savukārt desmit minūtes agrāk Krievijas vēstniecībā notiks Krievijas vēstnieka Latvijā Jevgeņija Lukjanova preses konference, kas veltīta “reālās situācijas skaidrošanai tā dēvētajā “Skripaļa lietā”.

Krievijas Ārlietu ministrijai nav jāiejaucas citu valstu iekšējās darīšanās, komentējot Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumu saistībā ar pagājušajā nedēļā pieņemtajiem grozījumiem par pakāpenisku pāreju uz mācībās latviešu valodā, žurnālistiem  sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Saeimas pieņemtie likumu grozījumi pasliktinās Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības, un par to būs atbildīga Latvija.

Rīgas domes valdošā koalīcija plāno mainīt asas domstarpības izraisījušos grozījumus pašvaldības nolikumā, kas ierobežo domes sēdes laikā uzdodamo jautājumu skaitu, tā vietā nosakot laika ierobežojumus jautājumu uzdošanai. Kā žurnālistiem pastāstīja pašvaldības vadītājs Nils Ušakovs, paredzēts, ka jautājumiem par vienu lēmumprojektu tiks atvēlētas 20 minūtes, bet par budžetu jautājumus uzdot varēs pusotru stundu. Šodien plkst.16 paredzēts sasaukt Rīgas domes ārkārtas sēdi, lai lemtu par jaunā regulējuma ieviešanu.

Turpmāk informāciju par tirdzniecības vietās pārdošanā esošiem automobiļiem Transportlīdzekļu tirdzniecības reģistrā varēs pārbaudīt bez autorizēšanās Ceļu satiksmes drošības direkcijas e-pakalpojumos. Izmantojot meklēšanas rīkus, norādot automašīnas reģistrācijas numuru vai VIN numuru, Transportlīdzekļu tirdzniecības reģistrā var iegūt noderīgu informāciju par auto nobraukuma vēsturi, tehnisko apskašu rezultātiem, īpašnieku maiņu un citu informāciju.

Pirmajās Lieldienās, 1.aprīlī, no plkst.10 līdz 19, Rīgā, laukumā pie Brīvības pieminekļa, tiks uzstādītas Jautrās Lieldienu šūpoles. Šūpoles tiks uzstādītas astoto gadu, lai rīdziniekiem un pilsētas viesiem būtu iespēja svinēt Lieldienas saskaņā ar tradīcijām.

Saistībā ar Lieldienu brīvdienām laika posmā no 29.marta līdz 3.aprīlim gaidāmas izmaiņas vairāk nekā 500 reģionālo autobusu maršrutos. Ņemot vērā vērienīgās izmaiņas maršrutu tīklā, Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus pirms brauciena atkārtoti pārbaudīt aktuālo kustības sarakstu mājaslapā “www.atd.lv” sadaļā “Kustības saraksti” vai jautājumu gadījumā sazināties ar attiecīgo pārvadātāju.

Avots: LETA