Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens rītdien darba vizītē apmeklēs Liepāju. Vizītes ietvaros Ašeradens tiksies ar Liepājas pašvaldības pārstāvjiem un novada uzņēmējiem, lai pārrunātu 2018.gada ekonomikas attīstības tendences, kā arī iepazītos ar novada ekonomisko aktivitāti un uzņēmējdarbības aktuālajiem jautājumiem Liepājā.

Valsts kanceleja rosina celt algu valsts pārvaldē strādājošajiem augstākā, vidējā un zemākā līmeņa vadītājiem, paredz saskaņošanai nodotie Valsts kancelejas izstrādātie grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā.

Lielbritānijas lielāko uzņēmumu vadītāji šā gada pirmajās četrās dienās vidēji būs nopelnījuši vairāk naudas, nekā ierindas darbinieki visa gada laikā, liecina šodien publiskotie aprēķini. Lai arī analītiķi vēsta, ka uzņēmumu vadītāju atalgojums ir samazinājies, algu atšķirības starp augstākā un vidus līmeņa darbiniekiem joprojām saglabājas milzīga.

Pērnā gada beigās darba atļaujas Polijā bija aptuveni ceturtdaļmiljons ārvalstnieku no valstīm, kas neietilpst Eiropas Savienībā. Ārvalstnieku skaits veido 2,5 līdz 5% no kopējā strādājošo skaita Polijā un vislielākais ir tādos sektoros kā lauksaimniecība, celtniecība, rūpniecība, transports, mazumtirdzniecība, ēdināšanas serviss un uzkopšanas pakalpojumi.

Saistībā ar slēgto autoceļa Koknese-Ērgļi posmu sākot ar 32-tro kilometru no šodienas veiktas izmaiņas pasažieru pārvadātāju maršrutos. Jau ziņots, ka ilgstošo nokrišņu dēļ uz grants autoceļiem visā valstī ir iestājies šķīdonis, bet atsevišķās vietās satiksmei slēgti applūduši autoceļu posmi.

Pērnajā gadā atbalstu Latvijas literatūras izdošanai ārvalstīs saņēmuši 43 darbu tulkojumi. Latviešu autoru darbi tiks tulkoti albāņu, korejiešu, baltkrievu, igauņu, spāņu, ungāru, itāliešu, armēņu, ukraiņu, horvātu, maķedoniešu, arābu, somu valodās, savukārt atbalstu daiļliteratūras izdošanai angļu valodā pagājušajā gadā saņēmušas 22 grāmatas.

Avots: LETA