Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Sakarā ar Aguna vulkāna izvirduma draudiem Indonēzijas Bali salā nevienam no Latvijas valstspiederīgajiem nav nepieciešama palīdzība. Saskaņā ar Ārlietu ministrijas rīcībā esošo informāciju, šobrīd Bali atrodas astoņi Latvijas valstspiederīgie, bet kopumā ministrijai ir informācija par piecpadsmit ceļotājiem, kas pašlaik atrodas dažādās tūristu iecienītajās vietās Indonēzijā. Saskaņā ar Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas sniegtajām ziņām neviena organizēta tūrisma grupa neatrodas epicentra tuvumā.

Tā dēvētie sarkanie gāzes baloni līdz 2017. gada beigām tomēr nebūs jāizņem no tirgus, kā tas bija plānots iepriekš. To paredz Ekonomikas ministrijas  virzītās un valdībā šodien atbalstītās izmaiņas noteikumos par transportējamām spiedieniekārtām.

Līdz konkursa rezultāta noskaidrošanai Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra vadītāja amatā tiks iecelta pagaidu valdes locekle, Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniece Baiba Zakevica. Kā ziņots, ilggadējais Rīgas Krievu teātra valdes loceklis  Eduards Cehovals šī gada oktobrī iesniedza atlūgumu, kā rezultātā uz vakanto amatu tika izsludināts konkurss.

Šodien sācies balsojums par titulam Gada Eiropas cilvēks Latvijā desmit izvirzītajiem pretendentiem, kuru vidū ir skeletonists Martins Dukurs, tenisiste Jeļena Ostapenko un Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele. Tituls ik gadu tiek piešķirts cilvēkam, kurš ar saviem darbiem devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanai Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanai Latvijā.

Valdība šodien atbalstīja Saeimas lēmuma projektu, kas paredz līdz 2020.gada 1.februārim pagarināt Latvijas karavīru dalību starptautiskajā operācijā pret teroristisko organizāciju “Islāma valsts”. Galavārds par Nacionālo bruņoto spēku karavīru turpmāku dalību šajā operācijā būs jāpieņem Saeimai.

Valdība šodien lēma dalībai Eiropas Savienības Padomdevēja misijā civilā drošības sektora reformām Ukrainā nosūtīt vēl vienu novērotāju. Rīkojuma projektā minēts, ka novērotāja Ilvija Bruģe misijā būs plānošanas un ziņošanas eksperte un civilās ekspertes dalības laiks starptautiskajā misijā būs no 2017.gada 15.decembra līdz 2018.gada 14.decembrim.

Valsts kancelejas izsludinātajā konkursā uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora amatu saņemti astoņu pretendentu pieteikumi. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs pretendentu iesniegtos dokumentus un atbilstību obligātajām prasībām. Komisija plāno atlasīt atbilstošu kandidātu mēneša laikā.

Iemesls veselības aprūpes pakalpojumu pārcelšanai no Straupes slimnīcas uz Strenču slimnīcu ir Straupes slimnīcas stāvoklis gan infrastruktūras, gan cilvēkresursu ziņā, informē Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders. Viņš skaidroja, ka Straupes slimnīcas vadība vairākkārtīgi informējusi par situāciju slimnīcā un nepieciešamību pieņemt lēmumus par turpmāko tās darbu.

Avots: LETA