Tālrunis: 67 22 88 55, SMS/WhatsApp: 27 22 88 55, e-pasts: studija@radioskonto.lv

Saeimas Budžeta un finanšu  komisija šodien izskatīšanai pirmajā lasījumā atbalstīja nākamā gada valsts budžeta projektu. Paredzēts, ka Saeima budžeta projektu izskatīs šonedēļ, 25.oktrobrī. Priekšlikumu budžetam varēs iesniegt līdz 31.oktorbrim. Savukārt otrajā lasījumā budžetu  paredzēts vērtēt  22.novembrī.

Koalīcijas partneri piekrituši Zaļo un zemnieku savienības  rosinājumam nākamgad daļēji turpināt internātskolu finansēšanu no valsts budžeta. Šāds risinājums tiktu ieviests uz vienu gadu un plānots, ka finansējuma apjoms būs atkarīgs no mazturīgo ģimeņu bērnu skaita skolā. Tādējādi pagarināts pārejas posms, lai atrastu risinājumu.

Patlaban Latvijā ir 12 internātskolas, kas atrodas 11 pašvaldībās. Sarunas par stratēģiskā investora piesaisti lidsabiedrībai “airBaltic” ir paredzētas līdz gada beigām, šodien atklāja Ministru prezidents Māris Kučinskis , noliedzot izskanējušo par pilnu vai nepilnu privatizāciju. Runa ir par investora atrašanu, kas ilgtermiņā nodrošinās “airBaltic” pastāvēšanu,” sacīja Kučinskis, taujāts, vai valdība atbalstītu “airBaltic” pilnīgu privatizāciju.

Valsts policija  šodien Rīgas Centrālajā stacijā atradusi kopš pagājušās otrdienas par bezvēsts pazudušu izsludināto māmiņu ar zīdaini. Pēc sākotnējās vizuālās apskates mātei un bērnam nav  būtiski veselības traucējumi. Šobrīd policija skaidro, kur abi  šo laiku atradušies , kā arī citus notikušā apstākļus.

Naktī uz ceturtdienu Latvijas austrumu daļā uzsnigs sešus līdz astoņus centimetrus bieza sniega sega, liecina Latvijas  meteoroloģijas centra jaunākā prognoze.  Latvijas rietumus ciklons sasniegs jau  trešdienas pēcpusdienā, Kurzemē nesot slapju sniegu un lietu. Ciklona ietekmē būtiski pastiprināsies vējš, kas daudzviet brāzmās sasniegs 15 metru sekundē, bet vietām Kurzemes piekrastē – pat 20 metru sekundē. Rīgā trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu gaidāms slapjš sniegs, ielas var kļūt slidenas, bet jau ceturtdien gaisa temperatūra galvaspilsētā tuvosies +10 grādu atzīmei, prognozē sinoptiķi.

Viļņas apriņķa policija šomēnes aizturējusi trīs kontrabandistus, kas mēģinājuši ievest Lietuvā hašišu divu miljonu eiro vērtībā. Visiem trim aizturētajiem, kas, domājams, saistīti ar Viļņas un Kauņas organizētās noziedzības struktūrām, tiesa noteikusi stingrāko iespējamo drošības līdzekli – apcietinājumu. Viņiem draud brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz piecpadsmit gadiem.

Katalonijas galēji kreisā partija “Tautas vienotības kandidāti” šodien draudēja ar “vērienīgu pilsonisko nepakļaušanos”, ja Spānija atcels reģiona valdību, to nosaucot par  “lielāko agresiju” pret katalāņu tautu kopš Franko diktatūras laikiem. Protesta akcijas detaļas šobrīd tiek izstrādāts, bet plašāka sabiedrība ar tām tiks iepazīstināta vēl šonedēļ. Katalonijas reģiona parlaments ceturtdien  lems par to, kā reaģēt uz Madrides lēmumu apturēt reģiona autonomiju.

 Eiropas Komisija šodien veikusi kratīšanas Vācijas autobūves uzņēmumos, tādējādi raidot kārtējo triecienu valsts jau tā grūtības piedzīvojošajai autorūpniecības nozarei. Šīs pārbaudes saistītas ar EK bažām, ka vairāki Vācijas autoražotāji varētu būt pārkāpuši Eiropas Savienības  noteikumus, kas aizliedz karteļu vadīšanu un ierobežojošas biznesa darbības. Izmeklēšana saistīta ar vācu žurnālā “Der Spiegel” pausto informāciju, ka “Volkswagen” un “Daimler”, kā arī “Audi”, “Porsche” un “BMW” kopš 20.gadsimta 90.gadiem slepenus sadarbojušies automašīnu izstrādē, ražošanā un loģistikā, tostarp arī attiecībā uz to, kā ievērot aizvien bargākus dīzeļdzinēju izmešu standartus.

Avots:LETA